AKF Deluxe: Daniëlle Schel & Yvonne van den Eerenbeemt

Daniëlle Schel & Yvonne van den Eerenbeemt
za 7 apr 20:30 - 22:30
  • za 7 apr
    20:30 - 22:30
    Pauze 00:15
    Klein Bellevue

Twee sterke AKF Sonneveldprijs finalisten samen op één avond! Daniëlle Schel won in 2017 de publieksprijs en Yvonne van den Eerenbeemt stond in 2014 in de finale. Ze spelen deze avond allebei hun eigen programma.

"Een uitstekende actrice die ieder gezichtsspiertje op het juiste moment aan het werk zet" Parool (Daniëlle Schel - Patroon)

“Beeldend geschreven. Een talent” NRC (Yvonne van den Eerenbeemt - Sirene)

Credits

 met Daniëlle Schel, Yvonne van den Eerenbeemt

Meer over de makers

Daniëlle Schel met Patroon
Naast dat Daniëlle 2017 de Publieksprijs van de AKF Sonneveldprijs won, was ook de jury onder de indruk van de cabaretière en bekroonde haar met zilver. Patroon is haar eerste avondvullende programma waarmee ze vanaf september 2018 de theaters in duikt. Op 7 april geeft ze hier een voorproefje van.

“Daniëlle heeft een programma gemaakt waarmee ze de jury en publiek overtuigde. Een programma vol originele en ook eigentijdse thema’s en vondsten.” jury AKF Sonneveldprijs 2017
“Daniëlle Schel, op elektrische gitaar begeleid door Peer Thielen, toonde aan een energieke, onbevangen persoonlijkheid te zijn op het podium" NRC
"Een uitstekende actrice die ieder gezichtsspiertje op het juiste moment aan het werk zet" Parool

Yvonne van den Eerenbeemt
met Bronst
Bij haar voorstelling SIRENE ging avond na avond het brandalarm af doordat de spanningen te hoog opliepen, zo belooft Yvonne in BRONST de belevingsthermostaat pas echt op standje sambal te zetten. BRONST is een vileine paringsdans met het leven. Een race tegen de biologische klok. Met wanhopige betogen, fluwelen liedjes en weinig tact. Want in tijden van crisis is het eten of gegeten worden.

“Yvonne is een groot talent en grijpt je bij de kladden” jury AKF Sonneveldprijs 2014
“Beeldend geschreven. Een talent” NRC
“Switcht moeiteloos van glasharde grappen naar gevoelige, wanhopige personages (…) Acteerwerk van de bovenste plank” Haarlems Dagblad

AKF Deluxe: ontdek kleinkunst!

Het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteert van 26 maart t/m 15 april 2018 AKF Deluxe, hét jaarlijkse kleinkunst festival rondom het Amsterdamse Leidseplein.

Tijdens AKF Deluxe ontdek je kleinkunst van de beste artiesten. Laat je verrassen door de AKF Hommage aan Herman van Veen. Ontdek aanstormende talenten als Stefano Keizers en Lonneke Dort. Of loop een geheime kleinkunstroute over het Leidseplein.
Wie gaat er dit jaar vandoor met de AKF Sonneveldprijs? En wie wint de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied?

Dompel je drie weken onder zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de béste kleinkunst van dit moment