Funda is een vrouw. Vrouwen stellen zich aan.

Funda stelt zich aan

Funda Müjde / Theater RAST
14 mrt
-
16 mrt
Data & kaarten
 • do 14 mrt
  20:30
  Klein Bellevue
  Geweest
 • vr 15 mrt
  20:30
  Klein Bellevue
  Geweest
 • za 16 mrt
  20:30
  Klein Bellevue
  Geweest

Funda duikt in haar verstrengelde roots, trotseert haar eerste zelfstandige reis en buigt zich over het begrip ‘aanstelleritis’.

Want als Turkse vrouw, rolstoel-burger én diva voelt zij zich vaak genoeg onbegrepen. Funda vertelt haar ervaringen op een persoonlijke en hilarische manier aan haar publiek.

Funda is een vrouw. Vrouwen stellen zich aan.

Iedereen heeft een tegenwerker nodig om de top der toppen te bereiken. Voor Funda was dit dokter Kuttekop. Dokter Kuttekop, schreef tijdens Funda’s revalidatieproces in haar patiëntendossier: 'Mevrouw heeft nogal een theatrale presentatie.' Zo gaf zij Funda officieel de stempel: AANSTELLER.

Maar waarom? Funda is vrouw. Stelt zij zich daarom aan? Funda is migrantenkind. Stellen die zich aan? Funda is Turks én zit in een rolstoel? Nou dan stelt ze zich al helemaal aan!

Funda liet zich niet uit de weg slaan door dokter Kuttekop en besloot helemaal alleen een reis naar een verre bestemming te maken ook al had dat nogal wat voeten in de aarde. Toch kreeg Funda het alleen reizen onder de knie en het bleek een gouden recept voor avontuur. Rolstoel niet verplicht!

Credits

spel, concept Funda Müjde
regie Celil Toksöz
dramaturgie Nuno Blijboom
lichtontwerp Ingeborg Slaats
decor Judith de Zwart

Deze voorstelling is onderdeel van de HeForShe Arts Week 2019. Met projecten in alle delen van de wereld, inclusief Nederland, probeert UN Women de levens van vrouwen en meisjes te verbeteren. 

Meer over de makers

Funda is cabaretière, actrice, columniste en presentatrice, o.a. bekend van Zeg ‘ns Aaa, Medisch Centrum West, GTST en Vrouwenvleugel. Na haar ongeluk besloot ze met een enorme levenskracht in 89 dagen 3800 kilometer te fietsen met een handbike van Amsterdam naar Istanbul. Uit deze waanzinnige prestatie kwamen haar boek, Niemand vraagt meer waar ik vandaan kom, en haar debuutvoorstelling Funda Draait Door voort, waarmee zij in 2016-2017 succesvol door het land toerde.