Hilde en Heather maakten twee radicaal verschillende solo’s voor elkaar

The Beauty of Falling Apart

Heather Ware / Hilde Elbers
30 apr
20:30

Choreografen/dansers Heather Ware en Hilde Elbers delen een diepgewortelde passie voor het buitenleven, voor de natuur. Ze zijn geïntrigeerd door het moment waarop de kracht van de natuur verandert van bevrijdend in bedreigend, het moment waarop onze eigen onbeduidendheid op de proef wordt gesteld en de drang om te overleven het overneemt. De blootstelling eraan vereist dat we onze eigen veiligheid vinden.

Wat betekent 'je veilig voelen'?

Onderdeel van:
Dans op Dinsdag

Vertrekkend vanuit dit gedeelde thema maakten Hilde en Heather twee radicaal verschillende solo’s voor elkaar waarbij Heather in Hildes werk danst en Hilde in Heathers werk. Op het moment dat de solo’s hun vorm kregen, voelden beiden de noodzaak om ze meer te laten zijn dan de som der delen. Wat zou er gebeuren als deze twee realiteiten met elkaar in contact zouden worden gebracht? Hoe beïnvloedt de aanwezigheid van de ander onze beleving en welk beroep doet zijn of haar aanwezigheid op ons empatisch vermogen?

The Beauty of Falling Apart is een mentaal experiment via het lichaam, een ongebruikelijke maar verleidelijk precieze oefening in kijken en beleven. We zien hoe twee mensen op heel verschillende manieren vertrouwen trachten te vinden en proberen zich ‘veilig genoeg’ te voelen.

Credits

concept, choreografie en performance Hilde Elbers, Heather Ware 
muziek Arthur van der Kuip
lichtontwerp Ellen Knops
dramaturgie Anne-Marije van den Bersselaar, Moos van den Broek
kostuum styling Lotte Milder
met dank aan Nederlandse Dansdagen (NL), ICK Amsterdam, LeineRoebana, Rozemarijn de Neve

The Beauty of Falling Apart
is een coproductie van DansBrabant en Podium Bloos ondersteund door het Performing Arts Residency program van Banff Centre for Arts and Creativity (CA) en de gemeente Breda


 IN DE PERS
 

"Twee soli, met een vergelijkbaar uitgangspunt, maar met sterk verschillende uitwerkingen. Ware durft in The barren lands haar solo langzaam op te bouwen, de bewegingen in zich geboren te laten worden en die te intensiveren. (...) Elbers is sterk in contrasten."

 MASTERCLASS
 
Ma 29 april - Henny Jurriens Studio
Een dag voor hun voorstelling in Theater Bellevue geven choreografen en dansers: Heather Ware en Hilde Elbers een masterclass voor professionele dansers in de Henny Jurriens Studio. Hier maak je kennis met hun creatieproces. Klik hier voor meer informatie. 

 

Foto: William van der Voort
Foto: William van der Voort
Foto: William van der Voort
Foto: William van der Voort