try-out

Welkom bij mijn zielige jeugd (try out)

Aaf Brandt Corstius
2
nov
-
22
nov
 • vr 22 nov
  20:30 - 21:45
  try-out
  Klein Bellevue
  Uitverkocht
 • za 2 nov
  20:30 - 21:45
  try-out
  Klein Bellevue
  Geweest

Toen Aaf Brandt Corstius zes jaar was, stierf haar moeder, gaf haar vader haar hondje weg en verhuisde het gezin op stel en sprong naar Amerika.

Daar begon het zielige deel van haar jeugd, waar ze u welkom bij heet.

Loop de trap af naar de kelder van haar ouderlijk huis en bekijk de dia’s die Aaf uit de verhuisdozen haalt. Kijk jarentachtig-tv met haar, en zie de beroemde wezen en halfwezen die haar inspireerden – van Annie tot de kinderen Von Trapp tot E.T. (Oké, E.T. is een buitenaards wezen en geen wees, maar hij voelt zich wel heel ontheemd.)

Is een zielige jeugd een goudmijn voor een schrijver? Of was Aaf toch liever altijd in dat grote, krakende huis in Overveen gebleven, met een lieve, mooie moeder die kookte, feesten gaf, moeiteloos dertig engelenpakjes naaide voor het kersttoneel en haar kinderen elke avond in zachte pyjama’s van Petit Bateau stak?

 

Is een zielige jeugd een goudmijn voor een schrijver?

Credits

tekst en spel Aaf Brandt Corstius
regie Kiki Jaski

Meer over de makers

Aaf Brandt Corstius (1975) is columnist en schrijver. Ze heeft drie keer per week een column in De Volkskrant, en ze maakt er de sterrenrubriek. Ook is ze columnist voor Margriet, Flow en JAN. Daarnaast schrijft zij boeken – haar meest recente boek is Eindelijk 40. Ook heeft ze drie toneelstukken op haar naam staan – Fifty-Fifty, Een flinke linkse vrouw en Buik – die ze voor theatergezelschap mugmetdegoudentand schreef en die door Marcel Musters en Lies Visschedijk werden uitgevoerd. Momenteel werkt ze aan het vierde stuk.

Aaf vroeg Kiki Jaski om de regie op zich te nemen omdat zij een theatermaker is met oog voor persoonlijke verhalen. Met haar eigen gezelschap Groenteman & Vrouw maakte ze met liedschrijver Jan Groenteman muziektheatervoorstellingen over onderwerpen als gender, verslaving en de dood. Daarnaast is ze als regisseur en schrijver verbonden aan Het Concertgebouw en speelde ze in verschillende voorstellingen van Golden Palace.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie