Writersroom

ROSE stories
ma 25 nov 19:00 - 20:00
  • ma 25 nov
    19:00 - 20:00
    Klein Bellevue

Writersroom geeft makers de kans hun scenario in ontwikkeling te presenteren aan een publiek van geïnteresseerden en vakgenoten. Naast de pitch worden enkele scènes opgevoerd door acteurs. Zo kunnen de schrijvers experimenteren en feedback ontvangen om verder te komen met hun project.

Writersroom is een broedplaats en netwerkgelegenheid, en staat voor vernieuwing van ontwikkelingsmogelijkheden. Het doel is meer aandacht genereren voor inclusiviteit in audiovisuele producties, schrijvers verder op weg helpen in hun verhaalontwikkeling en Nederlandse producties beter aan te laten sluiten op de behoeften van een divers publiek.

Onder begeleiding van ROSE stories krijgen de schrijvers voorafgaand aan de presentaties coaching van ervaren scenarioschrijvers, een pitchtraining en een repetitiedag met acteurs en een regisseur. Op de dag van het evenement introduceren zij hun plan, delen hun visie en vervolgens spelen acteurs een of twee scènes die door de maker zijn geselecteerd.

Het publiek krijgt daarna de gelegenheid om feedback te geven en op deze manier de schrijvers te helpen in de ontwikkeling van hun scenario.

Platform voor scenario-ontwikkeling

Meer over de makers

Stichting ROSE komt voort uit social enterprise ROSE stories en streeft dezelfde doelen na: stichting ROSE gelooft in de kracht van verhalen voor een inclusievere samenleving. Per verhaal wordt gekeken in welke vorm deze het beste verteld kan worden. De stichting richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van projecten op het gebied van theater en talentontwikkeling.