De Kretenzers, alsof het gedrukt staat

Uitgeverij IT&FB / Frans Strijards
Literair programma met o.a.: Maaike Bergstra, Timen Jan Veenstra, Frans Strijards
zo 26 mei 16:00
  • zo 26 mei
    16:00
    Klein Bellevue

Een ontmoeting of een confrontatie? Een drama of een fantoom? Vier oververhitte geesten onderwerpen zich onder leiding van een vijfde vrijwillig aan een beproeving.

Voor de negende keer presenteren we een programma met schrijvers die op een amusante en geestrijke manier hun kunst of kunde willen etaleren. Tussen het vermogen tot improvisatie en de verbale lenigheid en de fantasie van waarachtige eruditie openbaart zich het spel van het dwangmatig leugenachtige volk der Kretenzers.

Vier schrijvers voeren onder leiding van Maaike Bergstra vijf of zes opdrachten uit die variëren van het verzinnen van een wandtegelspreuk, tot het opdissen van een biografie van een schrijver of de inhoud van een boek, waarbij men moet raden of het verhaal waar is of gelogen. Dat levert een aantal buitengewoon smakelijke en buitenissige verhalen op. Maar zijn ze waar of zijn ze verzonnen? De werkelijkheid blijkt ongeloofwaardiger dan menige fantasie.

Er is ook muzikale begeleiding. Die wordt door Jan Groenteman verzorgd vanachter de piano. Na de pauze volgt een interview met een van de vaste schrijvers, of een gast, met een actuele aanleiding, bijvoorbeeld een nieuw boek. In de aflevering op zondag 26 mei zal het literaire blad Terras het nieuwe nummer presenteren.

Achter de tafel zitten dit keer: Froukje van der Ploeg, Kasper Tarenskeen, Erik Lindner en Frans Strijards. Het programma wordt door Maaike Bergstra gepresenteerd.

Een muzikale / literaire presentatie

Credits

met o.a Froukje van der Ploeg, Timen Jan Veenstra, Erik Lindner en Frans Strijards
presentatie Maaike Bergstra
muziek Jan Groenteman