Welkom in de Speakeasy!

De Speakeasy: een nieuwe plek voor mooie experimenten

De eerste etage van ons theatercafé De Smoeshaan hebben we omgedoopt tot de Speakeasy. Verwijzend naar een verborgen plek, waar ten tijde van drooglegging in de VS (1920 – 1933), illegaal drank werd aangeboden en vaak een wachtwoord nodig was om binnen te komen.  

Deze Speakeasy’s vormden tevens de wieg voor belangrijke culturele veranderingen in Amerika, zoals de integratie van zwarte en witte mensen. In de Speakeasy’s mixten groepen die daarbuiten langs elkaar heen leefden. En ook vrouwen kwamen er graag en namen zelfs het voortouw met opzetten van de speakeasy’s. Tijdens de pandemie leefden de Speakeasy’s weer even op in een stad als New York.    

Illegaal gestookte drank en wachtwoorden zijn allemaal niet meer nodig. Onze Speakeasy is de plek voor nieuwe stemmen, nieuwe verhalen, nieuwe ideeën wellicht ook. Wel beschut, in kleine kring, zo klein dat je bijna kunt fluisteren en elkaar nog kan verstaan.   

Wij organiseren hier graag lezingen en open mic avonden. Als het even kan in combinatie met lekkere soep en brood. Maar een biertje is natuurlijk mogelijk, al hebben we deze niet zelf gestookt. Ook maken we van deze plek een rustruimte tijdens een Prikkelarme ontvangst. Zodat theaterliefhebbers met een hoge prikkel sensitiviteit hier het rust kunnen ervaren rondom het bezoek aan de voorstelling

Coming up

Tapschrift Open Mic