Bellevue zoekt Junior Schrijvers

Meld je nu aan

Vanaf januari 2022 start Bellevue Junior Schrijvers. In dit talentontwikkelingstraject krijg je onder begeleiding van toneelschrijver Sanne Schuhmacher (o.a. BonteHond, NTJong, MAAS TD) een half seizoen lang workshops toneelschrijven. Daarnaast bezoek je samen voorstellingen en krijg je masterclasses van andere (toneel)schrijvers. Je werkt toe naar een eigen toneeltekst die door professionele acteurs in Theater Bellevue wordt gepresenteerd op zondag 26 juni 2022.

Voor wie
Voor iedereen tussen de 16 en 23 jaar oud die zich verder wil ontwikkelen als toneelschrijver. Misschien als springplank richting een opleiding of als startpunt van een zelfstandige praktijk.

Wanneer
De lessen vinden plaats in de periode januari 2022 tot en met juni 2022 in Theater Bellevue, Leidsekade 90 in Amsterdam. De lessen vinden in de avonduren plaats en veelal op donderdag.

Kosten
De kosten voor deelname zijn €125,- per persoon.

Aanmelden
Voor dit project geldt een selectieprocedure:

- Neem een filmpje op van 1 tot 1,5 minuut óf schrijf een motivatiebrief (half tot een A4’tje) waarin je jezelf voorstelt en vertelt waarom je mee wilt doen aan dit project. 
- Kies een van onderstaande de foto’s en schrijf geïnspireerd op deze foto een (toneel)tekst tussen de 150 en 400 woorden. Dat kan in elke schrijfvorm: een monoloog, een dialoog, een gedicht, spoken word etc. De tekst kan echt iets met de foto te maken hebben, maar het kan ook dat de foto puur een startpunt is om te beginnen met schrijven.

Stuur beide opdrachten vóór maandag 13 december naar nico@theaterbellevue.nl. Filmpjes graag via een wetransfer (www.wetransfer.com). Je krijgt dan voor maandag 20 december per mail te horen of je aangenomen bent.


Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Nederlands letterenfonds.