wo 12 feb - do 13 feb

Each time we fall, a city rises

Panama Pictures
12
feb
-
13
feb
 • wo 12 feb
  20:30 - 21:30
  Grote Zaal
 • do 13 feb
  20:30 - 21:30
  Bellevue Extra: inleidend zintuigelijk college door Guido Jansen
  Grote Zaal

In Each time we fall, a city rises laat Panama Pictures een wereld zien die uit het lood dreigt te raken. Struikelend, vallend en vliegend zoeken de performers naar houvast, al is het maar voor even.

Each time we fall, a city rises gaat over de feilbaarheid van de mens. Het laat zien dat wanneer niets zeker is, alles mogelijk wordt. De ritmische taal van gelauwerd dichter Maria Barnas (1973) inspireerde Pia Meuthen bij het ontwerp van haar nieuwste productie. In een imposant decor – dat schuine vlaktes combineert met schuilplekken hoog in de lucht – geven de performers zich over aan een wereld die op losse schroeven lijkt te staan. Terwijl ze uit evenwicht raken, openen zich nieuwe perspectieven.

Voor Each time we fall, a city rises gaan componist Anthony Fiumara en duo Strijbos & Van Rijswijk een bijzondere samenwerking aan: ze componeren de muziek in dialoogvorm. De aan minimal music verwante muziek van Fiumara ontmoet zo de elektro-akoestische composities van Strijbos & van Rijswijk. Hun nieuwe gezamenlijke compositie stelt de stem met al haar klankbreedte en zeggingskracht centraal en wordt live uitgevoerd door zangeres Els Mondelaers.

Panama Pictures laat in Each time we fall, a city rises dans, circus en livemuziek versmelten tot een actueel verhaal over mensen op zoek naar nieuwe zekerheden. In een instabiel universum waar alles in beweging lijkt te zijn, vloeien dans, partner- en luchtacrobatiek in elkaar over. De zang ondersteunt, ontregelt, dreigt en troost.

 IN DE PERS 


"Elke beweging hier is doordesemd van de kracht die nodig is voor circuswerk.'' Theaterkrant 

"There is something so simple yet very satisfying about performers having to overcome actual obstacles. This is something choreographer Pia Meuthen and her Panama Pictures company seem to understand really well." Movement Exposed BELLEVUE EXTRA 

Do 13 feb | 19:30 | inleiding | Klein Bellevue
Zintuiglijk college bij voorstelling van Panama Pictures, door Guido Jansen
Voorafgaand aan de voorstelling Each Time We Fall, a City Rises geeft Guido Jansen een zintuiglijk college in Klein Bellevue. Zo kan je alvast warmdraaien voor wat je gaat meemaken, zonder de voorstelling te verklappen. Het is een mini-lesje dramaturgische analyse waarbij je meer leert over de thema’s en strategieën van de voorstelling. Ook geeft Guido uitleg over de (beeldende) insteek van choreograaf Pia Meuthen en Panama Pictures’ eigen danstaal, de combinatie van dans en acrobatiek, die de voorstellingen van Panama Pictures zo bijzonder en anders maken.

Samensmelting van dans, circus en livemuziek

Credits

choreografie Pia Meuthen
dans/acrobatiek Francesco Barba, Nickolas van Corven, Tarek Rammo, Jefta Tanate, n.n.b.
livemuziek Els Mondelaers
compositie Anthony Fiumara, Strijbos & Van Rijswijk
scenografie Sammy van den Heuvel
kostuumontwerp Sanne Reichert
lichtontwerp Bart Verzellenberg
dramaturgie Angelique Willkie
assistentie, training Miquel de Jong

Each time we fall, a city rises is een productie van Panama Pictures in co-productie met Strijbos & Van Rijswijk. Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek in Den Bosch en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en gemeente 's-Hertogenbosch.

Meer over de makers

Met Panama Pictures ontwikkelt choreograaf Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, waarbij dans, circus en muziek met een natuurlijke souplesse samenkomen. De nieuwe fysieke taal van het gezelschap omarmt de acrobatische toeren maar legt de nadruk niet op de technische hoogstandjes. De voorstellingen worden gedragen door de persoonlijkheden van haar charismatische performers; een internationale cast bestaande uit dansers en acrobaten met verschillende leeftijden en achtergronden. Panama Pictures zetelt in Nederland en veroverde ook een internationale plek met selecties voor diverse dansnetwerken, buitenlandse residenties en voorstellingen in o.a. Duitsland, Polen, Rusland, Noorwegen, Spanje, Indonesië, Maleisië en China.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie