De middag van het TheaterTekstTalent Stipendium

Bellevue Schrijversweekend
za 8 feb 15:00 - 18:00
  • za 8 feb
    15:00 - 18:00
    Dé middag van het TheaterTekstTalent Stipendium
    Grote Zaal

Een feestelijke middag tijdens het Bellevue Schrijversweekend in het kader van het TheaterTekstTalent Stipendium

Het TheaterTekstTalent Stipendium is een initiatief van Stichting de Versterking en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het doel: schrijvers van nieuwe theaterteksten te ondersteunen en een kwaliteitsimpuls aan de hedendaagse Nederlandse theatersector te geven.

 Kies minimaal twee voorstellingen uit het Bellevue Schrijversweekend en krijg €2,50 korting per kaartje! 


 PROGRAMMA 8 FEB 

Jannemieke Caspers - Winnaar TheaterTekstTalent Stipendium 2019
Een vlinder van sneeuw
(fragment)
regie Joeri Vos spel Reinout Bussemaker, Titus Boonstra, Jacobien Elffers, Roland Haufe, Niki Verkaar

(kort proostmoment)

Koen Caris - Winnaar TheaterTekstTalent Stipendium 2017

MIJN (première plug&play-versie)
regie Ada Ozdogan spel Thomas Höppener, Bram van der Kelen, Dorien van Gent, Imke Smit, Mirthe Labree, Tobias Nierop, David van Uuden, Simme Wouters, Joep Paddenburg

Uitreiking winnaar TheaterTekstTalent Stipendium 2020: Rineke Roosenboom
presentatie Janneke Remmers, Bo Tarenskeen

Meer over de makers

Koen Caris won het Stipendium in 2017 voor zijn tekst MIJN. Hij schreef eerder theaterstukken en hoorspelseries voor onder andere BNNVARA, de VPRO, Theater Bellevue en Festival Over het IJ. Daarnaast is hij oprichter en huisschrijver van het Utrechtse theatergezelschap Als de Beren Komen. Hij werkt nu aan zijn eerste roman, die in 2021 verschijnt bij Atlas Contact.

In MIJN beschrijft Koen Caris wat schaarste en gemis met een groep kan doen. Hoe de menselijke neiging om alles in twee kampen te verdelen, een hechte gemeenschap uit elkaar kan trekken. En hoe juist de mensen die zich het minst gezien voelen, soms zelf geen oog meer hebben voor anderen.

Jannemieke Caspers studeerde Theaterwetenschap & Dramaturgie aan de Universiteit Utrecht én Writing for performance aan de HKU. In 2019 won zij het Stipendium voor de tekst Een vlinder van sneeuw. Zij wordt begeleid door dramaturge Jannet van Lange en regisseur/schrijver Joeri Vos. In vorm en stijl zoekt Jannemieke graag de botsing of vervaging op tussen de realiteit en de fictieve wereld.

Ze schrijft graag over de wankele mens, die bang is onevenwichtig te (b)lijken. Daarom staan haar personages vaak stil, want mocht je wankelen dan is er niemand die het ziet. Haar taal wordt als literair en poëtisch ervaren, maar altijd met een hoog tempo en humor.