Een jong, fris en muzikaal talent!

Ik Ben

Benjamin van der Velden
1
nov
-
3
nov
Data & kaarten
 • do 1 nov
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Klein Bellevue
 • vr 2 nov
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Klein Bellevue
 • za 3 nov
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Klein Bellevue

Benjamin, ooit van het vmbo getrapt en nu als autodidact afgestudeerd aan het Conservatorium, ademt muzikaliteit en bevlogenheid.

Beschonken schreef hij zich in voor het eerste cabaretfestival dat hij tegenkwam...

Het had weinig gescheeld of Benjamin van der Velden had zijn leven achter de piano weggedroomd. Totdat hij in de finale van een singer-songwritercompetitie terechtkwam. Nu Benjamin had geproefd van het theater, was er geen weg meer terug. Beschonken schreef hij zich in voor het eerste cabaretfestival dat hij tegenkwam, en zijn nog ruwe talent werd direct herkend. 
 

"Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken", schreef de jury van het eerste cabaretfestival waaraan hij meedeed (Griffioen/Zuidplein Festival) en dat hem de juryprijs uitreikte. Na het Groninger Cabaret Festival zat hij terug in de trein met de persoonlijkheidsprijs in zijn tas.

 

Credits

concept, spel Benjamin van der Velden

regie Audrey Bolder 

 

De pers over Benjamin

"Het lied dat aangenaam herinnerde aan Ramses Shaffy in diens wat meer benevelde periode, werd later in de finale door niemand meer benaderd"

- Haarlems Dagblad