Dingen die ik dacht

Pieter Jouke
"Een eigenzinnige cabaretier met een fijn gevoel voor literair absurdisme" Volkskrant
wo 21 feb en do 22 feb

Soms denk je dingen en die blijken dan niet waar te zijn. Of juist wel. En wat wil je eigenlijk? Wil je de pure waarheid of de verdraaide waarheid als die beter bij je past.

Om niet gek te worden verdraait Jouke de waarheid. Dat doet hij met gevoel voor absurditeit, hogere associatiekunde en met liefde voor het gesproken woord.

Een bijzondere avond gaat het worden. Geloof me maar. Echt. "Een eigenzinnige cabaretier met een fijn gevoel voor literair absurdisme" en "geniaal taalgrappig", aldus de Volkskrant. Diezelfde krant vergeleek hem met Woody Allen en Wim Helsen. Jouke is daarnaast in de loop der jaren uitgegroeid tot een prachtige verhalenverteller. Dingen Die Ik Dacht is het vierde soloprogramma van Pieter Jouke.  

"Een eigenzinnige cabaretier met een fijn gevoel voor literair absurdisme" Volkskrant

Een eigenzinnige cabaretier met een fijn gevoel voor literair absurdisme

Volkskrant

De pers over Pieter Jouke:

"...Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn, taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn'.'... zijn associaties zijn geestig en vindingrijk..."
NRC

"Jouke heeft met zijn taalkronkel een surrealistisch universum voor zichzelf geschapen, waarvan het publiek kan meegenieten…meestal geniaal taalgrappig."
Volkskrant

"Pieter Jouke is de man van de slimme gedachtes…Er zitten veel fraaie doordenkers in Tot nu toe"
Parool

Credits

tekst, spel Pieter Jouke
regie Eva Bauknecht
techniek Steven de Laet
foto Thierry Schut