AKF Deluxe: Halve Finales AKF Sonneveldprijs 2018

Merel Denie / Michel & Tim / Selma Visscher
za 7 apr 20:00
  • za 7 apr
    20:00
    Deze avond met: Merel Denie, Michel & Tim, Selma Visscher
    Grote Zaal

AKF Voorgesprek | 19:30 | Benedenfoyer
Inleiding van de directeur van het Amsterdams Kleinkunst Festival, Daniël van Veen. Met een gastbijdrage van schrijver, cabaretier en juryvoorzitter van de Annie M.G. Schmidtprijs Jacques Klöters.

Vanavond met:
Merel Denie
Michel & Tim
Selma Visscher


De zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs strijden tijdens de halve finales om een plek in de grote finale op 9 april in De Kleine Komedie. Na diverse selectierondes, een try-out tournee door heel Nederland en coaching van verschillende theatermakers en regisseurs, zijn de cabaret en kleinkunst talenten er klaar voor om hun programma in de grote zaal van Theater Bellevue te spelen.

Wie van hen maakt na vanavond nog kans op de felbegeerde AKF Sonneveldprijs? De prijs die eerder al eens gewonnen werd door o.a. Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Louise Korthals, Peter van Rooijen en Yentl en de Boer. Neem tijdens deze feestelijke avonden plaats op het pluche en maak kennis met de talenten van de toekomst!

 Wie maakt er kans op de felbegeerde AKF Sonneveldprijs?

Credits

In iedere halve finale treden er drie kandidaten op met een programma van ong. 30 minuten. Na afloop van de tweede halve finale maakt de juryvoorzitter de drie finalisten bekend.

Op 6 april spelen Marjolein Fokkema, Glodi Lugungu, Sanneke van der Meulen
Op 7 april spelen Merel Denie, Michel & Tim, Selma Visscher

Meer over de makers

Merel Denie - Aas
In deze komische solovoorstelling vol verhaal en beweging neemt Merel zichzelf en het publiek mee in de absurditeit van onze ratrace. Waar racen we zo hard achteraan?
Welk lokaas bungelt er eigenlijk voor ons? En welk AAS gaat ons vervullen?
Een sappige vette worst? De absolute liefde? Of onze eigen grootheid?

Michel & Tim - Wegens succes gestopt

De mens is zoekende. Naar zijn/haar iPhone-oortjes, naar zijn/haar zelfvertrouwen, maar bovenal: naar zichzelf. Hij/zij vindt het tegenwoordig heel belangrijk om niet buitengesloten te worden. Michel en Tim doen juist verwoede pogingen om vooral maar niet zichzelf te hoeven zijn door zich te onttrekken aan de saaie realiteit. Het gras is immers altijd groener aan de overkant. Een overkant waar rappende hangjongeren, verknipte talkshowhosts en omgebouwde, huishoudelijke apparaten de dienst uitmaken. Maar waarom zouden ze daar eigenlijk allemaal bij willen horen? En wat is het resultaat van hun aanstekelijke identiteitscrisis?

Selma Visscher - Wat valt er te winnen

In een wereld die in brand staat, loopt Selma met een doosje lucifers rond. Omdat je vuur het beste met vuur kunt bestrijden. Niets zal worden ontzien, omdat dingen niet klein hoeven te zijn om ze uit te vergroten. Met een doortastende onverschilligheid en sociaal ongewenste liedjes banjert Selma de kleinkunstarena binnen. Want als je er nog over kunt zingen, dan valt het allemaal nog best mee.