Neem plaats op het pluche en maak kennis met de talenten van de toekomst!

Tweede Halve Finale AKF Sonneveldprijs 2019

Rikkert van Huisstede / Rosa da Silva / Bart Melief
6 apr
20:30
  • za 6 apr
    20:30
    Vanavond met: Rikkert van Huisstede, Rosa da Silva, Bart Melief
    Grote Zaal
    Geweest

De zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs strijden tijdens de halve finales om een plek in de grote finale in De Kleine Komedie. Wie van hen maakt na vanavond nog kans op de felbegeerde AKF Sonneveldprijs?

 DE ZES FINALISTEN 
Vrij 5 april: Lisa Ostermann, Meester Alex, EMMA
Zat 6 april: Rikkert van Huisstede, Rosa da Silva, Bart Melief

 

Wie van hen maakt na vanavond nog kans op de felbegeerde AKF Sonneveldprijs?

In iedere halve finale treden er drie kandidaten op met een programma van ongeveer 30 minuten. Na afloop van de tweede halve finale maakt de juryvoorzitter de drie finalisten bekend.

 PROGRAMMA ZA 6 APRIL 

Rikkert van Huisstede - Zou jij het zijn
Zou jij het zijn is een theaterprogramma waarin liedjes, gedichten en teksten elkaar intuïtief afwisselen, alsof alles ter plekke ontstaat. Rikkert leeft zijn leven als een kunstwerk en vertelt daarover op het toneel. Over de overeenkomsten tussen mannen en vrouwen, over verliefd worden op meer mensen, over verbinding maken door dicht bij jezelf te blijven. Dat is grappig filosofisch, liefdevol en confronterend, verfrissend en uniek. Rikkert is verliefd op zijn publiek en blijft zingen tot hij hun harten verovert.

Rosa da Silva
- Daar moet je heen
Rosa da Silva uit Klazienaveen heeft als kind meegedaan aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Daar ontdekte ze voor het eerst dat er - door een goed opgebouwde grap van Henny - werd gelachen om haar afkomst. Inmiddels woont ze in Amsterdam en is haar Portugese vader na het overlijden van haar Drentse moeder teruggegaan naar zijn geboorteland. Daardoor stuit ze op de lang uitgestelde vraag ‘Waar hoor ík thuis?’ Ze wordt begeleid door multi-instrumentalist Remko Wind. De fado over Klazienaveen is het startpunt van haar zoektocht naar wie ze zelf is, waarbij de eeuwige strijd tussen stad en provincie akelig herkenbaar is.

Bart Melief - Het uur U
Cabaret zoals het ooit bedoeld is: gratuit moralisme in een mildzure jus van betweterigheid. Het ouderwetse wijsvingertje, maar dan in een blitse verpakking. Laat je in Het uur U meevoeren in een tranendal van pijnlijke actualiteiten en geniet van het schuldgevoel dat met bulldozers tegelijk je strot wordt ingereden. Na dit optreden kijk je op exact dezelfde manier naar je dagelijkse leven als je altijd al deed, zonder daarbij je gedrag aan te passen.
 

 


 BELLEVUE EXTRA 

Inleiding 19:45 uur
Voor aanvang van de voorstelling zal Tom Dicke, juryvoorzitter van de AKF Sonneveldprijs, een inleiding geven in de foyer.

Bart Melief - Foto: Anne van Zantwijk
Rikkert van Huisstede - Foto: Anne van Zantwijk
Rosa da Silva - Foto: Anne van Zantwijk

Meer over de makers

DE 6 FINALISTEN
Vrij 5 april treden op: Lisa Ostermann, Meester Alex, EMMA
Zat 6 april treden op: Rikkert van Huisstede, Rosa da Silva, Bart Melief