Winnaar van de persoonlijkheidsprijs bij Cameretten

Vlees, vis, wal en schip

Andries Tunru
8 jan
-
9 jan
Data & kaarten
 • di 8 jan
  20:30 - 22:00
  Klein Bellevue
  Geweest
 • wo 9 jan
  20:30 - 22:00
  Klein Bellevue
  Geweest

Andries Tunru vult de ruimte met zijn spel en je hoofd met zijn verhalen. Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart. Denkt, draaft en doet. Maar wat als de broodnodige rust niet komt?

Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart

Andries studeerde in 2015 af als cabaretier aan de Koningstheateracademie met zijn avondvullende programma Vlees, vis, wal en schip. De jury over deze voorstelling: “Zeer sterke verteller, veel fantasie, goeie grappen: wat komt er de komende jaren een fantastische cabaretier bij op de Nederlandse podia”. Andries won in 2016 de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival, de jury- én publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en in 2017 de persoonlijkheidsprijs bij Cameretten.

Naast cabaretier is Andries improvisatieacteur bij improvisatiegroepen Flunknarf – de Nederlands Kampioen Improvisatietheater 2018 - en Beperkt Houdbaar en maakte columns voor Radio 1.

Juryrapport finale Cameretten:
“Andries beweegt soepel en met veel energie over het podium. Hij is origineel in zijn spel en in zijn grappen, die hij vaak prettig terloops in zijn zinnen verwerkt.”

Credits

spel, tekst Andries Tunru