“Wie je ook bent, wat je ook gelooft, alles gaat nu veranderen” - Dan Brown

Dan Brown Trilogie III - Sterfelijkheid

Het Pijpcollectief
27 jan
16:00
  • zo 27 jan
    16:00 - 18:00
    Klein Bellevue
    Geweest

In de derde aflevering houdt Het Pijpcollectief zich bezig de vraag die in het boek Het Verloren Symbool wordt opgeworpen: hoe te sterven?

Samen met seniorenpopkoor Lust for Life zoeken ze naar een manier om de sterfelijkheid te omarmen.

 

 “Wie je ook bent, wat je ook gelooft, alles gaat nu veranderen” - Dan Brown, Oorsprong

Het Pijpcollectief deed een opzienbarende vondst in het oeuvre van de best gelezen, maar ook ondergewaardeerde hedendaagse auteur: Dan Brown.

“Lieve vrienden, dit is een belangrijke zondagmiddag voor ons. Het is zelfs een belangrijke zondagmiddag voor de hele mensheid.”


Het Pijpcollectief zwijgt betekenisvol. Een rookwolk verspreidt zich door de kleine zaal van Bellevue. Een gestalte neemt plaats op het podium.

“Laten we gauw proosten. De tijd dringt...”

Credits

concept, tekst, spel Lisanne van Aert, Lotte Lola Vermeer, diverse experts
foto Wytze Hoogslag

Het Pijpcollectief studeerde Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2015 organiseerde zij haar eerste theatrale talkshow, waarin zij met een groep vijftigplussers (o.a. Cor Crans, voorzitter voor de Nederlandse Federatie voor Pijprokers) het onderwerp ‘levensgenieten’ onderzocht.

In The Conquest of Paradise (2016) vierde zij haar 25-jarig jubileum in de vorm van een megalomane egotrip. Voor Prozac Palace (2017) bevroeg ze haar eigen vooroordelen in een all-inclusive hotel- en uitgaanscentrum in Almelo. Debat, choreografie, zelfonderzoek, The Sims en spektakel staan in de voorstellingen naast elkaar. In De Dan Brown Trilogie wordt zij bijgestaan door diverse experts.