Foto: Anne van Zantwijk

Omdat jij het bent: De stad spreekt

Amsterdams Kleinkunst Festival
AKF Spoken Word Festival
di 29 jun 21:00
  • di 29 jun
    21:00
    Klein Bellevue

Vijf dagen lang is Klein Bellevue in Theater Bellevue het toneel voor Amsterdamse woordkunstenaars.

De stad spreekt

We trappen af met een woordkunstavond gewijd aan de stad Amsterdam. Verschillende woordkunstenaars delen hun liefde voor hun stad en zetten Amsterdams in het zonnetje. Maar ook kritische noten zijn noodzakelijk en welkom. Alle sprekers nemen het thema Amsterdam mee in hun voordrachten.

line-up Guillano Herdigein, Fouad Lakbir, Sholeh Rezazadeh, Cheyenne Toney en Robbie Wallin

Omdat jij het bent wordt georganiseerd door Luan Buleshkaj in samenwerking met het Amsterdams Kleinkunst Festival. Een Amsterdams festival met een internationale line-up van bijzondere woordkunstenaars uit Nederland en Curaçao. Elke avond kent een ander thema en concept. Luan Buleshkaj zal elke avond hosten en is verantwoordelijk voor de hele programmering.

 BELLEVUE PODCAST 

Met Luan en AKF-directeur Daniël van Veen luisteren we naar fragmenten van enkele artiesten en praten we over de spectaculaire ontwikkeling die het genre de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt.

Meer over de makers

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord. De Amsterdamse Albanees uit De Baarsjes is al een tijd bezig en won in 2020 met zijn voorstelling Leeuwenkind de Best of Fringe Award op het Amsterdam Fringe Festival en de Shaffy Cheque in de finale van het Amsterdam Kleinkunst Festival.

Cheyenne Toney komt uit een muzikaal nest en is er vanavond samen met haar broer Guillano Herdigein. Cheyenne stond in de finale van de Voice of Holland, en was te zien in het programma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Ook stond ze o.a. in Symphonica in Rosso met Marco Borsato. 

Fouad Lakbir
(1990) is geboren en getogen in Amsterdam. Hij is fotograaf en storytellingcoach. Als uitvoerend kunstenaar werkt hij als zelfstandige in de maatschappelijke enculturele sector. Vanuit zijn werk gebruikt hij verschillende kunstvormen om creativiteit te stimuleren en de vaardigheden van jongeren te ontwikkelen.

Sholeh Rezazadeh (1990) is een Iraanse schrijver en dichter. Vanaf 2015 woont ze in Nederland. Met haar werk won ze de El Hizjra Literatuurprijs voor Poëzie 2019. Haar debuutroman De Hemel is altijd paars verscheen dit jaar onder uitgeverij Ambo/Anthos.

Robbie Wallin (1994) is een Amsterdamse acteur en theatermaker. In 2021 studeerde hij af aan de tweejarige docent/maakopleiding aan De Theaterschool van Amsterdam. Hij werkte o.a. bij DOX, LostProject en subSuburbia. In de zomer van 2020 was hij te zien in de voorstelling Robin Hood van Het Kleine Theater in het Amsterdamse Bos.