Foto: Hans Boddeke

BAAAAAA

Circus Treurdier
di 8 mrt - za 21 mei

Bent u ook zo’n bescheiden snuiter? Iemand die zich niet graag opdringt en liever in de luwte blijft? Of bent u juist geboren voor de voorgrond? Zo’n van nature aanwezige blaat-aap, die nooit een blad voor de mond neemt? Dan is BAAAAAA iets voor u!

Guido is een achtergrondfiguur. Hij wordt omringd door luidruchtige types die er steeds weer met de hoofdprijs vandoor gaan. Overtuigd van zijn eigen bescheidenheid wacht Guido op de dag dat zijn superieure levenshouding beloond zal worden.

Circus Treurdier is terug in het theater met BAAAAAA, een voorstelling over blaten. Een muzikale en bitter-komische voorstelling over een bescheiden mens in een zeer mondige wereld.  

 

Prachtige ode aan de verlegenheid.

Cultuurpers

"Een ingenieus spiegelpaleis: vernuftig en verrassend, en even scherpzinnig als hilarisch." De Volkskrant ★★★★ 

"Het mooie is dat je blijft gissen of muurbloem Guido nu verlegen is, of een verwaande angsthaas. Wat moet je doen als eeuwig buitenbeen? Kun je ontsnappen aan die rol, of moet je die dan maar omarmen?" Het Parool

“…reeks hilarische gedachte-experimenten […] rondom een fantastische Jan-Paul Buijs, die als Guido zijn kwelling met verwrongen mimieken en fysieke pijn vormgeeft." NRC ★★★★ 

"Geestige outcasttragedie excelleert in muzikaliteit.’ [...] ‘In twee verpletterende a capella-stukken brengt BAAAAAA al de beslommeringen over eenzaamheid en geborgenheid compact bij elkaar, en installeert het de diepere emotionele lading ..." Theaterkrant 

Credits

tekst, muziek Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen
spel, zang Jan-Paul Buijs, Peter van Rooijen, Sophie Höppener, Eefje Padddenburg , Sam van Hulst
compositie, muzikale leiding, arrangementen Arthur Wagenaar
decor Janne Sterke
kostuums Nedda Nagel
eindregie Titus Tiel Groenestege
lichtontwerp Stefan Dijkman
techniek Ramses Nieuwenhuizen
productie Lena Meijer
publiciteit Lonneke van Eden / Bureau tamtam
zakelijke leiding Tamara Keasberry / Bureau tamtam
grafisch ontwerp Joost de Haas

BAAAAAA wordt mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds 21, Stichting Melanie, Lira fonds, Norma fonds.

Meer over de makers

Circus Treurdier is een Amsterdams makers-collectief, dat naast muziektheater ook televisie- en filmproducties maakt. Het gezelschap staat voor absurd, filosofisch en muzikaal theater (of film) met een maatschappijkritische ondertoon en een flinke dosis (bittere) humor. Circus Treurdier heeft naam weten te maken met eigenzinnige muziektheaterproducties zoals Night of the Problems en Het Verhaal van Erica Speen (een remake) en met de VPRO televisieserie TreurTeeVee. TreurTeeVee 2 werd tweemaal genomineerd voor een Gouden Kalf (2020).