Foto: Mylan Rosendaal

La Grande Finale

Emma Linssen & Dinda Provily
wo 15 mrt en do 16 mrt

Dinda en Emma staan stil bij de (on)zin van de dood. Wat is de betekenis van een leven dat eindigt? Heeft ons bestaan nog wel zin als het hoe dan ook voorbij gaat?

In La Grande Finale worden twee dode filosofen, Martin Heidegger en Jean-Paul Sartre, tot leven gefantaseerd. Misschien weten zij inmiddels meer. Zoals het een filosofisch duel betaamt, staan de wijsgeren uiteindelijk lijnrecht tegenover elkaar. Even, heel even zijn ze ‘akkoord’, maar na een paar shotjes Zuid-Duitse schnaps zijn ze ‘absoluut niet akkoord’. Dwars door alle vurige argumenten heen zien we twee jonge vrouwen, bezeten en begeesterd door de wijsbegeerte, op zoek naar redding voordat het eindigt. Maar alles loopt af, ook een script. Of is er nog tijd? De rollen zijn uitgespeeld, Heidegger en Sartre begraven, maar wij leven nog.  

 

 

Credits

concept Emma Linssen 
spel Emma Linssen en Dinda Provily 
eindregie Babette Engels
advies Laura Minderhout, Paul Slangen, Jos Groenier, Martijn Nieuwerf, Jurjen Zeelen, Femke Arnouts.  

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, het Fonds voor de Podiumkunsten en het Groeispurtfonds Nijmegen.  

Interview met Emma Linssen.

Meer over de makers

Emma Linssen en Dinda Provily studeerden beiden af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Na de toneelschool begon Emma aan haar studie filosofie in Nijmegen. Ze schreef haar masterscriptie over de dood in het denken van Martin Heidegger en Jean-Paul Sartre. Deze scriptie zette zij samen met Dinda om tot de voorstelling La Grande Finale.