Foto: Tom van Huisstede

Het Verre Woord

Sahand Sahebdivani
do 2 mrt 20:30 - 21:55
  • do 2 mrt
    20:30 - 21:55
    Grote Zaal

Verhalen sterven niet. Zelfs wanneer de verteller stil valt leven ze in ons voort, als echo's die blijven galmen tussen de hoge bergen. Wanneer een vader ze niet meer vertelt moet de zoon het doen. 

Sahand Sahebdivani is de zoon van een Iraanse revolutionair en blaast leven in zijn oude verhalen van verzet en vlucht. Verhalen die door de recente gebeurtenissen in Iran - helaas - weer zeer relevant zijn.
Deze experimentele non-lineaire vertelvoorstelling ging eerder vorig jaar in première op Oerol en kreeg een warm onthaal, onder meer vanwege de unieke vorm waarin de verhalen aan het publiek gepresenteerd worden. De voorstelling is na de recente opstand in Iran herschreven. 

Over Sahand:
Sahand Sahebdivani (1980) is co-directeur van the Amsterdam Storytelling Festival en de bekendste verteller van Nederland. Hij staat op vele nationale en internationale podia met solo-shows, voorstellingen die hij heeft gemaakt met Raphael Rodan en in grotere ensembles. In 2004 richtte hij de Mezrab op dat sindsdien is uitgegroeid tot een van de belangrijkste vertelcafé’s ter wereld. Sahand kwam op driejarige leeftijd als vluchteling van de oorlog tussen Iran en Irak in Nederland aan. De ervaringen van hem en zijn familie vormen de basis van het grootste deel van zijn werk.